Ķeram vēju Kuršu kāpā un baudam ūdens priekus! Nedēļas nogale Lietuvā

«ĶERAM VĒJU KURŠU KĀPĀ UN BAUDAM ŪDENS PRIEKUS!»

Apmeklētās vietas brauciena laikā: Palanga – Klaipēda – Kuršu kāpa, Nida

1.diena

Agri no rīta izbraukšana no Rīgas (DUS Neste, Satekles un Dzirnavu ielu krustojums).

Pārbrauciens līdz Palangai. Neliela ekskursija Palangā - iepazīšanās ar pilsētas centru gada skaistākajā laikā. Piejūras promenāde, mols.

Palangas lepnums – Dzintara muzejs un grāfa Tiškeviča pils parks. Šis muzejs ir viens no galvenajiem Palangas apskates objektiem, turklāt muzejā izveidota interaktīva ekspozīcija, ar milzu lupām, kas ļauj kārtīgi izpētīt dzintara gabalos uz mūžiem iesprostotos kukainīšus. Muzejā ir lielākā dzintara kolekcija pasaulē, kas ilustrē "saules akmens" vairāk nekā 40 miljonus gadu ilgo vēsturi. Brīvs laiks suvenīru iegādei un pusdienām.

Dodamies pretīm piedzīvojumiem! - Pārbrauciens uz «Atostogų parkas», kas ir lielākais ūdens atpūtas komplekss Rietumeiropā. Šeit Jūsu atpūtai tiek piedāvāti 15 baseini, arī ziemā iekštelpās atradīsiet- sporta baiseinu, bērnu baseinu, masāžas baseinu, baseinu ar zemūdens velotrenažieriem, baseinu ar augsti mineralizētu ūdeni, kā arī Kneipa zemūdens taku (pastaiga pa akmeņiem dažādas temperatūras ūdeni).

Pēc labas atpūtas uz HBH alus un kvasa darītavu. Šeit Jums būs iespēja atpūsties kā arī nesteidzīgi ieturēt gardas pusdienas (par papildus samaksu), šeit atradīsiet gan gardus lietuviešu cepelīnus, gan īstu lauku kvasu.

Pārbrauciens uz Klaipēdu. Vakarā neliela pastaiga pa Klaipēdas vecpilsētu, kur tagadējais regulārais ielu tīkls veidojies 17.gs. Vecpilsētā saglabājušās 18.-19.gs.koka pildrežģu ēkas, Danes upes krastmala ar vecajām noliktavu ēkām, Teātra laukums, pilsētas simbols Tāravas Anniņa, burukuģis Meridiāns, pilsētnieku un pilsētas viesu iemīļotā pelīte, kas nes laimi, kā arī Klaipēdas skursteņslauķis.

Nakts 3* viesnīcā Klaipēdā. Brīvais laiks pastaigām pilsētā.

2.diena

Brokastis viesnīcā. Izbraucam no viesnīcas. Pārcelšanās uz Kuršu kāpu – tieši šeit ir visvairāk saulaino stundu Baltijā! Kuršu kāpa - Lietuvas dārgums, smilšu brīnums, unikāls dabas veidojums. Dabas sagādāts pārsteigums, šķiet, arī pašiem neringiešiem ir jūras kraukļu jeb kormorānu kolonija līdzās Jodkrantes ciematam. Pelikānveidīgo kārtas putni, kas ilgi bijuši Eiropas Savienībā aizsargājamo statusā, tur savairojušies tā, ka lielākā daļa koku nokaltuši. Kormorāni vij ligzdas koku galotnēs un labi sadzīvo ar pelēkajiem gārņiem, kas uzturas nedaudz zemākos zaros.

Raganu kalna apmeklējums. Jodkrantes Raganu kalns ir liela paraboliska ar skujkoku mežu apaugusi kāpa. Tā koka skulptūru brīvdabas ekspozīcija ir viens no populārākajiem nacionālā parka apskates objektiem. Pa kāpas nogāzēm un augšpusi ir izveidota taka, kuras malās izvietotas ~80 Lietuvas daiļamata meistaru darinātās koka skulptūras, kas ataino Lietuvas tautas daudzveidīgo mitoloģiskās pasaules tematiku.

Pārbraucam līdz Nidai. Etnogrāfiskas zvejnieku sētas apmeklējums. Lauku māja, kas ir raksturīga Kuršu kāpai, atrodas lagūnas krastā vecās Nidas dienvidu daļā. Šeit 20. gadsimta pirmajā pusē kopā ar savu sievu un trim bērniem dzīvoja zvejnieks. 1973. gadā māja atjaunota un tajā var redzēt 20. gs. vietējo zvejnieku dzīvesveidu un tā laika interjeru.

Pārnidas kāpā uzstādītais granīta Saules pulkstenis precīzi parādīs laiku. Saules pulkstenis ir 13,8 m augsts akmens stabs, kas sver 36 tonnas. Uz blakus tam esošiem nelieliem pakāpieniem, kas klāti ar granīta plāksnēm, ir izkaltas stundu un pusstundu atzīmes, kā arī pa vienai katram mēnesim, un vēl četrām saulgriežiem un ekvinokcijām. Saules pulksteņa izskatu diktējusi pati daba — šeit neredzēsiet nekādus mākslinieciskus izgudrojumus, uzmanīgāk ieskatoties, sapratīsiet, ka pakāpienu ģeometrija atgādina vēja atpūsto seno kāpu smilšu slāņus. Šeit paveras skats uz Pārnidas kāpu, dēvētu arī par “Lietuvas tuksnesi”. Kāpa ir 52 metrus liela un te atveras skats līdz pašai Lietuvas un Krievijas robežai.

Brīvs laiks atpūtai pie jūras.

Braucam ciemos pie Delfīniem! Lietuvas delfinārijā skatīsimies aizraujošu delfīnu šovu, kurā piedalās pudeļdegunu delfīni. Delfīni ne tikai piedalās aizraujošajā šovā un izglīto skatītājus, bet arī rada daudz prieka un pozitīvas enerģijas gan mazajiem, gan lielajiem skatītājiem.

Ceļš mājup. Ierašanās Rīgā vēlu vakarā.

Brauciena cenā iekļauts:

  • Autotransporta pakalpojumi
  • Grupas vadītāja pakalpojumi ceļojuma laikā
  • Ekskursijas/apskate saskaņā ar programmu
  • Nakšņošana viesnīcās (3*, Viesnīcas “zvaigžņu” klasifikācija saskaņa ar attiecīgas valsts standartiem). Nakšņošana 2-vietīgos numuros ar ērtībām.
  • Ēdināšana: brokastis viesnīcās
  • Pārcelšanās uz Kuršu kāpu

Papildus pakalpojumi:

  • Veselības apdrošināšanas polise/medicīniskā apdrošināšana
  • Ieejas biļetes un ekskursija Dzintara muzejā: 6 EUR
  • Ieejas biļetes «Atostogų parkas»: 22 EUR / bērniem 12 EUR (2 st)
  • Ieejas biļetes zvejnieku sētā: no 1 EUR
  • Ieejas biļetes Delfinārijs: 10 EUR / bērniem 5 EUR
  • Pārdodot braucienu 1 personai par norādīto cenu, firma nevar garantēt, ka pieteiksies vēl kāds dzīvošanai 2-vietīgā numurā. Gadījumā, ja otrs cilvēks nepiesakās, personai ir jāpiemaksā par dzīvošanu vienvietīgā numurā: 40 EUR
  • Papildvieta autobusā: 40 EUR

Svarīga informācija:

  • Dažas dienas pirms ceļojuma uz Jūsu norādīto mobīlo telefona numuru Jūs saņemsiet ceļojuma informāciju ar autobusa numuru, grupas vadītāja kontakttālruni, kuru lūdzam izmantot tikai ārkārtes gadījumos, atgādinājumu par izbraukšanas vietu un laiku. Gadījumā ja Jūs nenorādījāt savu telefona numuru, lūdzam savlaicīgi griezties pie sava aģenta lai saņemtu informāciju. 
  • Ja Jūs vēlaties izmitināšanu 3-vietīgos numuros, lūdzam par to jautāt iegādes brīdī. 
  • Jābūt: Derīga pase vai Personas apliecība (kur tā ir izmantojama kā ceļošanas dokuments). Iepriekš sazinieties ar konkrētās valsts vēstniecību, lai noskaidrotu, kādam jābūt pases derīguma termiņam ieceļojot valstī. 
  • Jābūt: Eiropas veselības apdrošināšanas karte (EVAK) un/vai privātā veselības un dzīvības apdrošināšanas polise, kas sedz arī repatriācijas izdevumus uz mītnes zemi personas nāves vai smagas saslimšanas gadījumā.

Papildinformācija par braucienu:

  • Firma patur tiesības mainīt apskates objektu secību vai objekta aizvietošanu ar līdzvērtīgu, nemainot piedāvāto pakalpojumu pilnu apjomu. Ceļojuma saturā un cenās izmaiņas iespējamas LR normatīvo aktu ietvaros.
  • Izbraukuma ekskursijās un apskates ekskursijās, kas tiek piedāvātas par papildus samaksu, ir iekļauts – degviela, ceļu nodokļi, stāvvietas, grupas vadītāja pakalpojumi, gida pakalpojumi.
  • Minimālais tūristu skaits izbraukuma ekskursijās - 20 cilvēki.
  • Minimālais skaits grupā 33 tūristi, ja ceļotāju skaits ir mazāks, lai ceļojums notiktu, tiek piedāvāts brauciens ar mazāku vietu skaitu autobusu (iespējams bez WC).
  • Plānotais ierašanās laiks viesnīcās tranzīta dienās ir no plkst. 20:00 līdz plkst. 23:00. Iespējamas nelielas grafika izmaiņas, vēla ierašanās viesnīcā un atgriešanās mājās sakarā ar neparedzētiem apstākļiem, piemēram, nelabvēlīgiem ceļu satiksmes apstākļiem (laikapstākļu, sastrēgumu vai ceļu remontu dēļ). Iespējamas grafika izmaiņas nepārvaramas varas izraisīto apstākļu dēļ.
  • Tūrisma uzņēmums neatbild par sniegtajiem pakalpojumiem ārpus Latvijas robežām, par pakalpojumiem objektos, viesnīcās un restorānos, kā arī par tiem pakalpojumiem, kas nav tieši uzņēmuma pakalpojumi- kurus sniedz citi neatkarīgi uzņēmumi.
  • Brauciena cena un papildus pakalpojumu izmaksas (ieejas biļetes muzejos u.c.) ir norādītas orientējošas un var mainīties. Mainoties valūtu kursam, arī brauciena cena un papildus pakalpojumu izmaksas var mainīties.

Ķeram vēju Kuršu kāpā un baudam ūdens priekus! Nedēļas nogale Lietuvā. Apmeklētās vietas brauciena laikā: Palanga – Klaipēda – Kuršu kāpa, Nida. Kuršu kāpa ir vieta, kur ir visvairāk saulaino stundu Baltijā. Kuršu kāpa- Lietuvas dārgums, smilšu brīnums, unikāls dabas veidojums.